Lépjen velünk kapcsolatba!
Dokumentum

Felelős távközlési szolgáltatóként néhány jó tanáccsal és ingyenesen letölthető szűrőprogramokkal igyekszünk segíteni ügyfeleinket, hogy gondoskodhassanak gyermekeik biztonságos böngészéséről.

 

Tanácsok a biztonságos böngészéshez

 

Miközben az internet számos lehetőséget biztosít a tanulásra, tájékozódásra, gyermekeinkre eközben olyan veszélyek is leselkednek, amelyek ellen védekeznünk kell. A folyamatos szülői felügyeleten és szűrőprogramok használatán túl vannak egyszerű lépések, melyek betartásával tovább növelhetjük gyermekeink biztonságát és önbizalmát böngészés közben:
  • Beszélgessen el gyermekével az internetről, hogy bárki használhatja, így legyen óvatos a többi felhasználóval való kapcsolattartásban. Idegen emberrel, aki nem családtag, ne vegye fel a kapcsolatot és ne reagáljon a másik közeledésére, hanem azonnal szóljon a szülőknek.
  • Hívja fel figyelmét arra, hogy a világhálóra bárki tölthet fel tartalmat, akár ellenőrzés nélkül, ezért ne higgyen el mindent, amit elolvas, és ha bármi nyugtalanítót vagy bántót talál valamelyik oldalon, lépjen ki róla, és szóljon a szüleinek vagy más idősebb családtagnak.
  • Tanítsa meg gyermekét, hogy a jelszavait ne ossza meg senkivel, még barátaival sem.
  • Mondja el neki, hogy saját vagy más személyes adatait ne adja ki az interneten, és mielőtt megosztana valamit magáról a közösségi oldalakon, gondolja át, hogy azt bárki megtekintheti, és utána jószerével lehetetlen teljesen letörölni onnan.
  • Ha úgy gondolja, valaki megszerezte az email fiókja belépési adatait, vagy túl sok kéretlen üzenet érkezik oda, törölje és hozzon létre újat.
  • Ha webkamerát is használnak a számítógéphez, mutassa meg gyermekének, hogy tudja ki- és bekapcsolni. Ne hagyják folyamatosan bekapcsolva a kamerát, mert akár illetéktelenek is csatlakozhatnak hozzá a hálózaton keresztül.
  • Tudassa gyermekével, hogy senki sem kényszerítheti semmire az interneten. Semmi olyat ne tegyen, amit nem szeretne, és amit általában nem engednének a szülei. Ha arra akarja kötelezni egy oldal vagy egy felhasználó, hogy osszon meg bizonyos tartalmat, kedveljen valamit, esetleg személyes adatokat adjon meg, vagy hozzáférést engedjen bármilyen személyes profiljához vagy fiókjához, haladéktalanul hagyja el az oldalt, esetleg zárja be a böngészőt és kapcsolja ki a számítógépet, majd keresse meg szüleit.
A fenti tanácsok megfogadásával gyermekét megtaníthatja a biztonságos internethasználatra, és így magabiztos és jogait ismerő felhasználót nevelhet belőle, hiszen a világháló alapvetően semleges, attól válik hasznossá vagy károssá, ahogyan használjuk.
 
Ingyenes szűrőprogramok

 

Honlapunkról díjmentesen letölthető szűrőprogramokat biztosítunk a családoknak, hogy a legfiatalabbak csak biztonságos és engedélyezett tartalommal találkozhassanak böngészéseik során.
A megfelelő tanácsok betartása mellett a szülői felügyeleti szoftver gondoskodik a gyermekek védelméről, hogy akkor is biztonságosan látogathassák a világhálót, ha szüleik nincsenek otthon. Az ingyenes verziók alapvető szolgáltatásai közé tartoznak a látogatott oldalak nyomon követése, bizonyos oldalak letiltása, az időkorlát funkció, amellyel beállíthatja, gyermeke összesen mennyi időt tölthet az interneten, és az internetes keresés felügyelete, amely során a program megjegyzi a keresett kifejezéseket és blokkolja a számukra nem megfelelő tartalmakat.
 

Az alábbi ingyenes szűrőprogramokat ajánljuk:

 

Norton Family: https://family.norton.com/web

 

Safe Family by McAffee: https://family.mcafee.com
 
 
 
 
 
 
További szűrőszoftverek érhetőek el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság weboldalán: https://nmhh.hu/dokumentum/173242/szuroszoftverek.pdf

Kapcsolat

Kérjük, töltse ki az alábbi - megrendelésnek nem minősülő - adatlapot, és munkatársunk rövidesen megkeresi. Vagy hívjon minket a 1248-as rövidszámon!

CallMessage