Lépjen velünk kapcsolatba!
Dokumentum
... mert hisszük, hogy korunk rohanó technológiai versenyében csak akkor tudunk versenyképes szolgáltatásokat nyújtani ügyfeleinknek, ha azok folyamatosan működnek. Ma már az igénybe vett szolgáltatásokat mindenki, minden pillanatban használni akarja, nem tolerált a leállás, a szakadozás vagy az üzemzavar.
 
Mivel szolgáltatásaink mindegyike Internet alapú ezért az egyik legfontosabb dolog a nagyvilághoz való kapcsolódásunk módja és minősége. A redundanciát azzal teremtettük meg, hogy két helyszínen, a Victor Hugo utcában (BIX) és az Asztalos Sándor utcában (Dataplex) kapcsolódunk össze több hazai és nemzetközi un. peering partnerrel. Mindkét helyszín része a hálózatunknak, az egyik teljes leállása esetén is tovább üzemelnek rendszereink. A sávszélesség kapacitásunk 170 Gbps, és folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél több partnerrel kapcsolódjunk össze, ezáltal a legjobb minőségű Internet mixet tudjuk előállítani ügyfeleinknek. Ezt a a célt szolgálja továbbá az is, hogy a legnépszerűbb tartalom szolgáltatók cache szervereit (Google, Facebook) üzemeltetjük adatközpontunkban, ezáltal a leggyakrabban látogatott tartalmakat saját rendszerünkből szolgáljuk ki gyorsan és hatékonyan. Hálózatunk biztonságát egy forgalom analizáló és beavatkozó rendszer garantálja, mely rosszindulatú, pl. DDoS támadás észlelése esetén azonnal kizárja a támadó fél forgalmát.
 
A jó minőségű Internet előállításán túl az is fontos, hogy ezt milyen módon juttatjuk el az ügyfeleinkhez. Gerinchálózatunk több redundáns optikai szálas gyűrűből áll, mely Budapest teljes területét és a környező településeket fedi le. A gyűrű rendszer 32 távközlési bázisállomásunkat kapcsolja össze egységes MPLS hálózattá. A további 140 második és harmadik szintű bázisállomásunk ipari mikrohullámú pont-pont berendezéseken keresztül kapcsolódik a rendszerbe. Szolgáltatásaink kiépítése optikai szálas technológiával vagy pont-pont, illetve pont-multipont mikrohullámú berendezések alkalmazásával történik. A magas rendelkezésre állás és sávszélesség garancia a hálózat felépítésében rejlik. A bázisállomások nagy száma és elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy nagyon rövid mikrohullámú szakaszokkal elérjük bármely ügyfelünk telephelyét, ezáltal megbízhatóvá és időjárásállóvá tegyük a szolgáltatást. Nagyon magas rendelkezésre állású szolgáltatás esetén mindkét technológiát alkalmazzuk, hiszen optikai szálak gyors és zavarmentes adatátvitelt tesznek lehetővé, a mikrohullámú szakaszokat pedig nem lehet elvágni.
 
Az Internet szolgáltatások mellett kínált IP telefon szolgáltatások esetében is a redundancia, sőt a geo-redundancia elvét követjük. Rendszerünk két külön adatközpontunkban üzemeltetett Session Border Controller (SBC) berendezésen keresztül küldi és fogadja az IP alapú hívásokat több hang szolgáltató partnerünk felé. Az összekapcsolódás módja minden esetben dedikált bérelt vonali a veszteség mentes, kiváló hangminőség biztosítása érdekében. Az SBC-k ezen kívül a legjobb irány kiválasztásáért és a precíz számlázásért is felelősek.
 
Rendszereink középpontjában az adatközpontjainkban üzemelő eszközök állnak. Ezek folyamatos üzemelése kulcsfontosságú, hiszen rajtuk múlik minden. Ezért adatközpontjaink minden kiszolgáló elemét redundánsra terveztük: kettős hálózati villamos energia betáplálás az épületbe, két tartalék diesel generátor, két szünetmentes áramforrás, kettős klimatizációs rendszer, többszörös optikai szálas hálózati kapcsolat lett kiépítve minden adatközpontunkban.
 
Szolgáltatásaink folyamatos működését egyedi fejlesztésű proaktív hálózatmonitorozó rendszerünk figyeli napi 24 órában, valós időben. Rendellenesség vagy hiba esetén azonnali riasztást küld az üzemeltető kollégáknak, akik így a szükséges beavatkozásokat sokszor még azelőtt meg tudják tenni, hogy ügyfelünk észlelné a hibát.

Kapcsolat

Kérjük, töltse ki az alábbi - megrendelésnek nem minősülő - adatlapot, és munkatársunk rövidesen megkeresi. Vagy hívjon minket a 1248-as rövidszámon!

CallMessage